Sunday, May 14, 2017

Ruimte voor de bron, Giving space to the source

Dear Friends, Beste vrienden,

Thuiskomen bij jezelf, thuis zijn hier en nu is een kado.
Bij mij voelt het als bevrijdend, energiek, alsof er vanbinnenuit warmte naar buiten stroomt.
Voor anderen voelt het misschien geborgen of veilig, of blijdschap.

Thich Nhat Hanh beshrijft in een van zijn boeken hoe hij in zijn jeugd alleen in het bos bij een stil meertje komt en daar zich een voelt worden met het alles om hem heen. 
Een oefening die aangereikt is door de Boeddha is 'The Island of Self' . Iedereen heeft een plek in zichzelf waar je helemaal tot je recht komt en die onaantastbaar voor jou is; waar volledige vrede en acceptatie is.
We worden uitgenodigd om in onszelf die plek te vinden en vanuit die plek de wereld in te gaan.

Gisteren las ik de inleiding van 'Zorg voor de ziel' van Thomas Moore. Het is bijzonder om te lezen hoe verschillende tradities schrijven over dat onvervreembare eigene, vanwaaruit wij leven, die levenskracht, die we ook bron kunnen noemen.
In een meditatie voelde ik alsof de schillen van die bron afvielen en alsof het 'Island of Self' ruimte gaf aan die bron.

The Island of self is a meditation to find that place or feeling inside yourself where you are completely free and peaceful. Everyone has that Island of Self inside and it is available to you at any moment. Each of us has an own description and experience of getting in touch with that place. We are invited to come home and find our peace.

Vanaf 19h15 richten we de ruimte in en drinken we thee.
Meditatie start om 20h
gevolgd door Dharma delen om ca 21h

Adres Mimosaplein 2 in de Schatkamer

Ik wens je een weekend vol verwondering
Hans

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.